Advertisement

Thursday, November 12, 2015

Phuket Day 3-Last Day

Sedih..sebabnya ari ke 3 dah nak tinggalkan Pulau Phuket..Aku masih tak puas kat sini..tapi oleh kerana book tiket balik arini so kena tinggalkan jugak..selain dari dah rindu membuak-buak dekat little boy..

Kami bangun pagi dan terus bersiap-siap untuk check out..masa kami check out dalam pukul 9.30 waktu thailand..
Kami jalan kaki ja ke Patong Beach..hari pertama tak sempat pergi..so hari ke 2 haruslah pergi tengok apa yang menarik sangat kat Patong Beach ni..



 Hubby aku pakai baju baru beli semalam..
 
Tanda dah jejak kaki
 

Last sekalii..gambar aku..jangan kecam naa...:-p


 
 
"These are the memory to be remember forever"
 
Lepas abis berposing-posing..kami patah balik ke Jungceylon untuk makan..Mall bukak kul 11 waktu thailand..so kul 12 la waktu Malaysia..time tu perut dan berkeroncong...maka kami beli teh ais and roti dulu kat 7 eleven...then baru masuk food court..
 
Lepas keluar dari Mall,jam dah 12 tengahari..kami melilau cari minibus nak ke airport sebab flight kul 3.15...kami tanya pada travel agent..dia cakap sempat ka nak ke airport sebab normally kena sampai 2 hours before flight..aku cakap sempat sebab firefly 45 min before schedule time..Pompuan tu macam nak takut-takutkan aku..ayat dia camni "Are u sure miss..It is not easy to pass by Thailand Immigration"..haa...time tu aku dah mula ketaq..
 
Camna ar..pastu pikir punya pikir tak payah tunggu minibus la..terus ambik taxi..taxi plak harga BAHT 800..pas mintak diskaun dapatla BAHT 700..Masa tu tak bole nak katakan tidak dah..sebab aku takut kami pulak terlepas flight...kalau terlepas jenuh nak beli tiket baru..nak beli tu takdak masalah..tapi abisla duit aku!!!hahaha
 
Perjalanan sejam kot..nasib baik kami bertindak awal..kalau tak boleh jadi kami tengok ja kapal terbang berlepas tanpa kami di dalam tu..huhu
 
 
gambar kat airport Phuket

 
gambar di awan biru..nampak tak phi-phi island??
 
 
Okla..sekian ja coretan 3 hari 2 malam di Phuket..
Memang tak puas sebenarnya..next time kena plan 4 malam baru puas kot...hihi
Jumpa lagi next entry yer..nanti aku buat special post tentang overall cost .Tungu...

TOTAL ABIS ARINI:
Teh Ais + Roti: BAHT 100
Lunch: BAHT 300
Taxi: BAHT 700
Donut (Airport):BAHT 110
Parking (Airport): RM 58

No comments:

Post a Comment