Advertisement

Sunday, June 7, 2015

Project 14 June-Transformers Birthday Party update as at 08 June 2015

Salam semua..
Kurang dari seminggu lagi majlis kami akan berlangsung..selain dari sambutan hari lahir,kenduri ini juga digabung dengan majlis aqiqah dan kesyukuran serta tahlil...kiranya 4 in 1..senang..sekali harung org utara ckp..

Checklist spt bawah..
Katering-DONE
Jemputan-DONE
Flagline-DONE
Candy Booth Item-DONE
Pinggan Kertas-DONE
Cawan Kertas-DONE
Kek Birthday-DONE
Yassin & Goodies Bag untuk Tahlil-DONE
Cupcake-Not Yet
Guest Book-Not Yet


Aku rasa dari checklist diatas..almost 80% done..harap2 semuanya berjalan lancar..Aminn...

Kad jemputan dah pun diedarkan..yang dkt bg kad..yang jauh ambe pggl through fb je..


Inilah kad jemputan yang telah dihasilkan sendiri dengan Microsoft Power Point.."kreatif jugak aku ni kan...wakakaka :-p

Untuk item lain banyak jugak aku DIY contohnya mineral water label dan cupcake topper..ari2 bukak kedai printing dgn asben aku..sorang lekat..sorang gunting..tgklah betapa gigihnya kami demi anak tercinta..



Inilah cupcake topper dan mineral water label yang aku maksudkan..mengikut tema transformers yang dipilih oleh little boy...ampa rasa ok x?boleh kot nak wt bisness printing pas ni..

Actually aku decide nak buat sendiri semua ni coz selain jimat..aku boleh ketengahkan bakat semulajadi aku yang sedia ada.."kelip2 mata"..hihi

Selain dari yang ni..aku DIY juga food label,props untuk photo booth dan hiasan lain...terlupa plak nak snap pic..tapi hasilnya aku sendiri puas ati...sambil buat sambil puji..alahai..comeynyaa..kahkah...

So far aku puas ati dengan progress...cuma tggl nak susun dan hias candy booth hasil ilham sendiri ja..kalau nak tempah rm 500 kot..tapi bila buat sendiri..boleh jimat setengah harga..

Sekian sahaja melaporkan dari Kulim Kedah...mood bosan pagi nih..huhu..

Bye..
Luv Eka
 

2 comments:

  1. time ni la nak tunjuk kreativiti diri sndiri kan..hehehe

    ReplyDelete