Advertisement

Friday, May 15, 2015

DIY Bunga Kipas

Hai hai semua...
Meh cikgu nak tunjuk cara buat bunga kipas..memula cikgu pun tak reti jgk..tp setelah belajaq dr you-tube cikgu terus expert...mihmih..

Bahan2 yang diperlukan:
  • Kertas warna2
  • Gunting
  • Gam Uhu
  • Ruler

1.Gunting kertas A4 kepada 2 bahagian



2.Pastu lipat kertas tu macam nak buat kipas


3.Guna 1 1/2 paper untuk buat lipatan.Then cantum paper dihujung setiap kertas..macam bawah ni..
nampak tak..nampak tak??huhu..eh...pasaipa td biru ni hitam..jawapannya yg biru aku lupa snap...ada yang hitam ja kt kamera phone..**



4.Pas cantum buat bulat...pegang macam aku pegang tu ye..


5.Pastu tekan macam kt bawah.Tara..dah siappp...cantik x?? (mata keatas,tgn kt bahu :-p)


6.Untuk tengah2 tu..kalau letak dolly paper lg cantik..tapi aku gunting ja paper kaler lain...ikut hampa la...kalau rajin pi beli dolly paper..kalau tak rajin buat cam aku...just gam ja kt tgh2...siappp...


 

Cantik tak..cantik x...wah cantikkk..ngehngeh...

So,apa tuggu lagi..cuba la kawan2..boleh dijadikan hiasan di mini pemain atau di candy buffet semasa birthday anak anda...yeay..berjaya!!!

Luv,
Eka

1 comment: