Advertisement

Monday, March 9, 2015

Trip to Kelantan/Terengganu 19 Feb~22 Feb 2015

Cuti Chinese New Year lepas,kami sefamily decide untuk ke Kelantan/Terengganu..kami bertolak kul 5 pagi dari rumah dan sampai Kelantan around 11 am.
Perjalanan jauh+ memboringkan ke Pantai Timur sebab kiri kanan hutan..kalau perjalanan kt Selatan aku lebih suka sebab boleh berenti di R&R..
Tapi sebab dah plan nak bercuti sefamily..so haruslah join..lagipun dah lama sgt tak kesana...

Ari first kami ke Pengkalan Kubor,tapi aku xsnap pic pun sebab bateri hp dh kong..kt ctu bagi aku mmg best la..sebab kedai bebas cukai ala-ala langkawi..Segala Corelle,Vision,Pyrex semua ada...
Aku tgk pun nyaris2 nak beli..tapi memandangkan kami nak ke Terengganu lagi..so aku simpan ja duit...tapi kan...sempat jugak sambar Pressure Cooker Vinod dan sudip tefal kegeramanku..hahaha...ranap rm 200++ kat ctu...hurm..

Pas balik dr Pengkalan Kubor,kami terus check in homestay..Homestay ni aku yang cari sebab berdekatan dgn Kota Bahru + sewa pun berpatutan..semalam RM 150 ja even pada musim perayaan..sgt berbaloi..

Untuk hari 1st kami just stay kt homestay..mlm pun xkeluar sebab laki aku letih katanya..mlm tu kakak aku g Wakaf Che Yeh pun kami xfollow..huhu..letih kot drive..aku nak drive tak bagi..

Day 2-K.Bahru
Kami keluar awal ke Pasar Siti Khadijah,jalan jammed tak payah ckp la..mmg sgt jammed n susah cari parking...
Jomla layan pic kami ni..hihihi


 



 
Inilah Rombongan Cik Kiah ke Pantai Timur..hihi
 
Actually kt Pasar Siti Khadijah ni aku cuma beli telekung utk aku n MIL aku..yang lain xbeli pun..
Tetapi,anak teruna aku yang borong mainan..dahla masa singgah Bukit Bunga,dia dah beli..haishh..papa dia la ikutkan sgt..anak sorang la katakan...
 
Pastu terus balik homestay,ari jumaat byk kedai tutup sbb sembahyang Jumaat...Pas rehat2 dapat idea nak pi Butik Fareeda Kubang Kerian..hehehe...dah alang2 sampai haruslah singgah..
Ni pic posing dalam butik..sempat gk sambar 4 helai untuk dijual..kt tuan tanah xdk..tggu xlaku baru pakai sendiri..hahaha
 


 
Pas balik dari Butik,terus ke Pantai Cahaya Bulan,gambaq xdk jugak sebab bateri hp takdak...inilah sbb aku asyik kena marah dgn det...Powerbank ada..tp tak charge..pastu gaduh bateri kong..hahaha
Kami mkn malam sekali kt PCB sambil menikmati angin laut..
 
DAY 3
Kami bertolak dari KB ke Kuala Terengganu kul 9 pagi...kul 1++ arrived KT...kami guna jalan alternatif sebab jalan utama jammed gila...so better guna jalan jauh ckit..tp tak tersangkut..
 

 
Jalan Persisir Pantai
 
 
 Posing di Pantai Penarik sebelum meneruskan perjalanan..
 
Kami sampai KT around pukul 1++...singgah makan di Nasi Kukus then terus ke Pantai Batu Burok.
Nak check in hotel kul 3,so habiskan masa dlu kt cni
Posing itu harusss...hehehe
 

 
 
 Familia
 
Kul 3 check in di Sumai Hotel Apartment,dari hotel just jalan kaki je ke Pantai...bestt...
 
 Anak teruna dah siap salin uniform nak g swimming pool..tak sabar tul dia..

Pas anak teruna mandi kami g Pasar Payang,aku beli kain batik ja..the rest ada la minat jgk tapi kesuntukan masa..plan esok nak dtg lg..

Balik dr pasar payang kami g naik kudu..cantik tau kuda kt cni..ala2 cita cinderella plak..hehe



RM 5 dewasa,RM 3 kanak2...berbaloi la jgk sbb pusing 2x...

Balik dr cni terus tido..

DAY 2-K.Terengganu

Kami g desa murni batik,balik dr ctu terus ke losong untuk beli keropok lekor..then destinasi terakhir kami ke Masjid Kristal



Walaupun macam rushing ckit..tapi so far best sgt terengganu ni...
Pagi tu nak ke Pasar Payang semula pun tak sempat sbb we are running out of time.
Bertolak balik kul 12.30 tghari and guess what..kami sampai rumah kul 11 mlm..
Letih badan dok lam keta..danial pun sampai tido bangun..tido bangun tapi tak sampai2..
Traffic jammed sgt teruk sebab orang nak balik semula ke bandar..
Pasni kalau travel aku takmo dah pilih musim perayaan dan kg org...huhuhu..
Aku rela travel pas perayaan or during weekend...
 

No comments:

Post a Comment