Advertisement

Thursday, March 12, 2015

Sejarah Pekerjaan Aku

Kalau sapa yang dah kenal aku lama..memang depa dh tau aku ni memang kaki tukaq keja..
Asal dapat offer lebih..mmg bye-bye la tempat keja lama..hehe

Aku kerja selepas SPM...umur 19 tahun...tmpt pertama aku keja adalah di syarikat Chinese Local dimana tmpt tu la aku jumpa hubby aku..hahaha (maluu)

Lepas keja setahun,aku tukaq keja di Seberang Jaya sebab gaji ditawarkan lebih dr tmpt keja sblm ni..pas setahun lebih..aku dpt offer kerja di Prai,kt Prai ni aku kerja lama..nearly 4 tahun...mgkin sbb kawan2 ok dan kerja tak stress..Dalam masa yang sama jugak aku sambung belajar as PJJ student..Aku ambil Diploma in Business Studies...
Boss aku kata,kalau nak naik pangkat,kena smbg belajar..tapi pas aku sambung,dia tak promote aku pun...tapi dia hire Officer baru..

So,aku dah bengang dan start cari keja baru...
Aku dpt keja sebagai Doc Control Officer di Bukit Minyak,tapi aku cuma bertahan keja sbln ja sbb aku dapat tawaran lain di Bagan Lalang...post sama..gaji lebih ckit..so aku chau jgk..hahahaha...

Aku keja kt Bagan Lalang ada la kot 1 tahun lebih jgk..aku dpt offer keja kt Kulim,kt Intel..so haruslah aku angkat kaki..
Walaupun jawatan yang ditawarkan kt Intel cuma kontrak,tp aku ambil dr sudut positive..
Aku percaya once aku join..akan ada oppurtunity utk aku..

Dannn..pas keja setahun lebih jgk kt Intel,aku saja gatai2 tgn search keja baru..
Nak kata sbb stress tak jgk..saja galak agaknya..hehehe
Pas try kt 1 tmpt tu..aku dipanggil temuduga..aku mmg xyakin langsung aku akan dapat kerja sbb aku demand pasal gaji..
Tapi,ternyata..nasib menyebelahi aku..aku diterima bekerja dan aku collect offer letter pada hari yang sama aku pi interview...wahhhh!!

So,sekarang,dan hampir 8 bulan..aku bahagia dgn tempat kerja aku sekarang..
Boss baik,even higher level pun xdk nak sombong2...takdak gosip2 gurl..takdak geng kepoh...ok what??
hehehe..aku totally happy kt cni..
Aku harap jodoh aku panjang kt cni..

Sekian,coretan ikhlas..
Eka~~

1 comment:

  1. kami kalau kerja ok, rakan kerja ok, memang akan tahan lama kat situ..
    kalau tak, memang time to say good bye la jawabnya..

    ReplyDelete