Advertisement

Monday, March 9, 2015

Paintball Tournament

Sabtu lepas aku join Paitball Tournament yang dianjurkan oleh EMAS..
Eventhough aku bukan staff EMAS,tapi every competition depa mesti ajak join sebab aku keja dalam ni and company aku keja ialah Owners Engineer untuk West 132kV Substation Project for NUR.
Memula masa organizer ajak aku macam teragak2..sbb paintball ni selalunya game untuk kaum adam..untuk wanita macam tak sesuai ja sebab very2 tough...hihi
Akan tetapi,setelah diberitahu ada lagi peserta wanita..aku join la jugak for fun..

Sedikit penerangan tentang sukan paintball:
Paintball ialah sejenis sukan dimana para pesertanya menggunakan “marker” untuk menembak paintball (saiz guli, .68 caliber, kapsul gelatin yang dipenuhi dengan cat berwarna kepada pemain yang lain. Sukan ini diperkenalkan pada tahun 1980an dan menjadi terkenal begitu cepat sekali
Sukan ini boleh dimainkan secara indoor atau outdoor dalam pelbagai stail. Tidak ada peraturan tertentu dalam permainan ini. Ianya terpulang kepada objektif, strategi dan daya imaginasi para pemain itu sendiri. Sukan ini menggunakan banyak jenis peralatan dan unik jika dibandingkan dengan sukan lasak yang kain. Malahan ianya menggunakan slanga yang tersendiri dalam berkomunikasi diantara pemain. Bertentangan dengan sesetengah pendapat, paintball merupakan salah satu sukan yang paling selamat dan hanya dimainkan oleh mereka yang mempunyai pelbagai kemahiran.

Actually masa dengar penerangan dari referee..perasaan takut tu ada..tambahan plak dengar bunyi marker tu agak kuat..hehehe..

Luckily group kami turn ke 3 baru main...so dapatlah aku tgk dlu strategi lawan..selamatt!!!
Dup dap dup dap..tibalah turn aku n team..haha..sebelum main posing maut dlu seround...hahaha




Amacam???Sempoi x..tgk cam ganas gila kan..haha..Actually aku mmg minat sukan outdoor ni..
Even masa sekolah menengah pun aku byk wakil sekolah untuk Hoki,Bola Baling dan sebagainya..
Alahh...bola hoki lg keras kot..apalah sgt kena pallet paitball ni..muahahhaa..berlagak kan ckp..kuikui..

Pas main 1st game..bagi aku..ala..senang ja...kalau agak takut xpyh attack org..menyorok ja belakang belon2 tu..hahaha
Tp,alhamdulillah,1st game kami menang..hehehe
Game ke 2 kami kalah..huwaa...sakitnya kena attack...sebab aku tggl sorang ja time tu..maka aku kena tembak di 3 bahagian oleh 4 pihak lawan..ambik habuan..
Total semua 5 game,kami menang 4 game dan kalah 1 game...DAN
Kami diisytihar sebagai winner based on marks that been collected...alhamdulillah...
Hadiah ialah hamper worth RM 60 + beras sorang sekampit (ni perli nak suruh masak ka apa nih?muahahha)
Game abis kul 1 tghari dan aku terus shoot balik rumah lepas penyampaian hadiah...

Esoknyaa....kesan tembakan...


 
ni kat lengan

 
ni kat betis
 
perit ooi...sampai arini masih terasa pedihnya..
Tapi xpa...experience tu dapat jgk aku rasa...hehehe...
 
Gambaq hamper ada snap tapi dh delete dlm phone..so tak boleh la menunjuk kt hampa..hahaha
 
Okla..bye
 
Luv~~Eka
 

No comments:

Post a Comment