Advertisement

Monday, March 16, 2015

Fast Reading Technique for Little Caliph Parents

Pada 14 Feb lepas..aku dan suami ada attend Fast Reading Technique seminar untuk little caliphs parents..At first hubby taknak follow..dia suruh aku pi sorang ja..tapi aku nak jgk dia teman..
Aku bukannya apa..aku sebenarnya nak dia belajar sama teknik tu..nanti kat rumah dia boleh la ajar danial sama2..

Seminar telah diadakan di Dewan Millenium Kepala Batas,which is dekat sangat dengan rumah kami..Total ada 8 centres yang join seminar ni antaranya TLC Kulim,TLC Taman Pauh,TLC Simpang Ampat dan lain-lain..bole kata 600 parents jgk yang hadir..


Ni reading pounch dnial..at that point of time..dia baru baca buku 1...but now..after sbln dia dah baca buku 2 tau...big applause to him...clap3x..

Seminar ni telah dikendalikan sendiri oleh founder TLC iaitu Puan Sabariah Faridah aka Teacher Fari...Mmg fun sgt teacher ni..suka plak kalau aku jadi anak murid dia..hahaha..

Semua parents diajar teknik pembelajaran kaedah phonic yang digunapakai di little caliph..
Diorang belajar a,ba,ca,da,fa..bkn a,b,c,d...sebab tu parents kena attend seminar ni so that anak2 tak confused bila ibu ajar kat rumah...
As for me,aku baru first time belajar,kalau 2 suku kata aku bole ajar lagi..tapi nanti kalau dah masuk 3 suku kata aku memang perlukan bantuan teacher dnial..

So far,apa yang boleh dirumuskan kt cni...pada parents yang nak antar anak ke little caliph in future...better attend this kind of seminar...tak rugi pun..kita boleh belajar and at the same time kita bole ajar anak kat rumah...cukuplah 5 minit sehari ajar anak membaca...ia sgt2 membantu..
Believe me parents...u can dot it!!

Luv,Eka

No comments:

Post a Comment