Advertisement

Monday, January 26, 2015

Kisah Mixer

Dah berapa bulan aku kalut kt encik det nak beli mixer..
Aku siap list down kt dia kenapa aku nak sgt beli mixer ni..

1) Nak buat apam polkadot (sbb dnial suka makan..so berkobar2 la aku nak buat,besides tgk resepi cm kacang ja..

2) nak buat kek..1st kena try kek yang senang2..

3)nak buat kuih samperit..hahaha...sbb laki aku n anak aku mmg penggemar biskut ni..so aku kononya nak buat bg depa mkn..

Kebetulan,aritu aku masuk safety hunt yg dianjurkan oleh company..dan....mmg betul2 lucky la.group aku dapat no 1..
Aku rasa kalau aku tak geng dengan engineer n technican yg ckup hebat ni..memang aku takkan menang...gila tanya pasai benda yang aku mmg tak tau..orang operation mmg pandai la..aku tolong men sodoku ja..haha..

Hadiah yang kami dpt aritu ialah voucher giant bernilai rm 250 + voucher kfc/pizza rm 50 setiap sorang...wahhh...byk kan..
So..balik rumah terus kta kt laki aku..dah dpt voucher bleh beli mixer...cemey..tak guna duit sendirik..hehehe..

Maka mlm tu kalutlah pi giant sp beli mixer..
Beli mixer pensonic ja..harga rm 100...

Pas beli terus sumbat dalam cabinet..aku cuma try on mixer..tgk bleh jalan..kira ok la...
Dannnnn...sampai ke arini..aku tak buat pun kek...hahaha..

 Pastu kan..laki aku asyik perli2 je...

Sedapnya kek syg buat..
Pastu dia ulang lg kt nenial..ermmm..sedapnya kek mama buat....
Ee...tension n panas telinga ja kena perli...

Bila la nk wt kek nih..ok2..aku janji weekend ni buat...huhu..

1 comment:

  1. kami beli panasonic jusco.
    tunggu dekat raya mesti ada sale

    ReplyDelete