Advertisement

Thursday, November 27, 2014

Budget ke Universal Studio Singapore

Kalau nak g jalan mana2 harus kena ada budget kan...Bkn apa..supaya tak terover budget or terkurang budget...

Trip to USS kali ni aku rasa xla byk sgt mcm aku pi Jakarta,Bandung dulu...time tu even aku pi sorang tapi habis 2k lebih jgk...asyik shopping je kejanya..macam mana tak habis kan...n lagi satu sbb kt Indon aku xlalu mkn..bleh dikatakan kami asyik makan KFC...KFC..KFC...

Ok..dah melalut pulak...jomla aku cita budget aku pi sana dari Penang..

Minyak Keta: RM 20
Tol:RM 7
Flight:RM 176 (murah gilos...beli time promosi)
Breakfast KFC(day 1): RM 20
Bas: RM 6
Teksi: RM 5
Tune Hotel : RM 201
Tiket USS:RM 490
Lunch(Day 1): RM 20
Teksi: RM 18
Tukaq duit Singapore 50 dollar: rm 132
Dinner (Day 1): RM 20
 
Breakfast (day 2) RM 20
Beli jajan: RM 27
Dinner(day 2): RM 20
 
Lunch(day 3): RM 22
Airport Transfer: RM 24
Parking kt Airport :RM 70
 
NETT TOTAL:RM 1298
 
See??Murah kan?
So kt sini aku nak bg tips...kalau nak g bercuti..better book semua awal2...tiket flight tu aku beli time AA buat promosi..Tune Hotel pun aku book 2 bln lg nak pi...
And lagi 1 utk tidak membebankan kita..try allocate budget tiap2 bulan utk holiday....
Sehari rm 10 ke...ok what?hehehe
 
Next plan aku nk kumpul duit g ....................... pulak....kemana?tunggu...yg pasti aku nak pi sgt3x...

No comments:

Post a Comment