Advertisement

Tuesday, September 9, 2014

Budget Masuk Rumah Baru Part 4-Miscellaneous Item

Part 4 ni aku nak cita pasal item2 lain..
Sebelum ni dok nampak hat barang2 besaq ja kan..sekarang ni nak cita pasai benda remeh temeh yang mungkin orang tak pernah nak listkan bila nak buat budget...

1.Tangga-Banyak kegunaan tangga ni..especially waktu nak mengecat nanti..rumah kami jenis tinggi..so haruslah ada tangga tinggi ok,kami beli tangga 10 anak tgga tu..tinggi berapa aku tak ingat-RM 130

 


2.Tempat jemur baju-Kami beli jenis Aluminium..yang bila nak guna tarik..bila xmau guna kita tutup-RM 68





3.Berus Lantai-rumah kalau baru siap sangatlah berdebu n kotor..beli berus lantai jenis ada batang ok..senang nak gosokkk..RM 4.90

4.Mop lantai-RM 7.90

5.Ajaxx Fabuloso-RM 9 lebih kurang..aku lupa dh...ni penting ya..






6.Harpic Power (untuk cuci mangkuk tandas)-Aku rasa harga RM 6 kot

7.Berus Sabut-untuk cuci celahan2 yang xleh dicapai oleh berus lantai yang besar tu...RM 2

8.Tukul or Mereton (haha..utara sgt)-RM 4 (ni untuk kegunaan masa nak gantung frame ka,cermin ka)

9.Axion-Untuk basuh pinggan-RM 3

10.Getah Panjang-Harus beli sbb ampa nak basuh rumah kot..larat ka nak berangkut air dari dpn ke blkg..blkg ke dpn???RM 39

11.Karpet-RM 100 (tp aku tension ja bulu asyik keluaq..nanti beli lainlahh)

12.Bunga kt Ruang Tamu-RM 20





13.Bunga kt Dining Hall-RM 49

14.Bunga kt Dapur-RM 15+10=RM 25

15.Langsir Sliding Door-RM 132

16.Wooden Rail-RM 75

17.Langsir Master Bedroom-RM 50

18.Langsir Bilik no 3-RM 25

19.Frame-RM 85


Total:RM 834.80

 

3 comments:

  1. yang remeh temeh ni pun kadang2 kite terabai kosnya..
    padahal semuanya ada kos kann..

    kami duduk setahun baru beli tangga masa kilang sale..
    tangga RM190 (jenis berat dan kukuh, boleh lipat) berbaloi tunggu sale..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Tangga atas tu akak beli kat mana? betul ke harga RM130 sama seperti gambar? kalo betul skrg jugak saya pegi beli...harga sepatutnya 400-500

    ReplyDelete
  3. contoh je gambar tu..actual pic sy xsnap pun..hihi

    ReplyDelete