Advertisement

Tuesday, September 9, 2014

20 Facts About Me

Aku tgk ramai blogger dok update fact pasai diri sendiri..
So aku pun nak tulis gk la..
Bukan apa..supaya ampa lebih mengenali siapa diriku yang sebenar...huhu

1.Aku seorang yang suka senyum(jarang aku buat muka masam..kecuali kt laki aku..muahahaha)
2.Aku naik keta mesti xpakai belt (even pernah kena saman,tp xserik2 beb...ntahla..aku rasa rimas pakai belt bila drive)
3.Dulu aku bwk keta..aku xpakai kasut..skrg da pakai da..hehehe
4.Aku byk kawan..sbb utama..sbb aku suka tukaq keja...mihmih..(aku suka keja challenging..kalau keja mudah2 aku cpt bosan..sbb tu aku suka tukaq keja..)
5.Waktu cuti aku suka habiskan masa ngan family..kalau kuaq ronda pun dgn family...aku suka kuaq dgn laki aku...ngan kwn2 kalau kata nak spend time together2 mcm sblm kawen tu taklah kn...aku suka laki aku disamping aku..anjee sgt kan..huahua (stg mesti ada org kutuk aku..buweekkk)
6.Aku tak suka tgk org meroyan kt fb psl politik,pasai bergaduh,pasai perli,pasai ngumpat,pasai dengki..kalau xsuka sesuatu..just jmpa n talk to that person...simple ja kn
7.Aku suka brg obersea..kahkah...budget kaya sgt la kan..tp seriously..kt dapur rumah aku tu..made in UK or US okehh...periuk tefal,sudip tefal,pinggan corelle,pisau morphy richards,spice jar US...u name it..semua ada..(fuh,berlagak..huhu)..Org tanya aku..tak rasa rugi ka beli mahal2..padahal nk guna utk makan pakai...eh,suka ati akulah..duit aku...kihkih...:-p
8.Aku suka simpan duit utk beli barang yang aku suka
9.Aku suka simpan duit untuk holiday ..sanggup tak makan kot...(itu tipu..agak2 la kn..mkn tu mkn jgk..tp xboleh mkn mahal2 kerap2..haha)
10.Aku suka cuba resepi baru..biaq xjadi takpa..jangan tak buat langsung..~nampak tak kerajinan kt ctu~
11.Aku tak suka mekup datang kerja...cukuplah sekadar lipstick & foundation...kalau nak mekup mcm opera cina..tuggu time aku nak pi meronda or pi kenduri...time tu jenuh laki aku tggu aku bersiap..
12.Aku selesa dengan orang yang merendah diri..kalau yang cakap budget hot tu..maaflah yerk..aku pangkah awal2..
13.Aku tak suka cakap benda yang tak berfaedah...perkara remeh temeh tu aku malas nk pikiaq..
14.Aku mudah kesiankan orang..lembut betul hatiku ini..selembut wajahku....muahaha
15.Aku sgt fokus pada kerja...kalau time kerja tu aku main fb..itu maknanya aku tgh free..kalau kerja tgh banyak jangankan kta main fb..tgk tepon pun tak sempat..
16.Aku suka baca blog instead of novel..pernah dlu aku beli novel..kononnya nak baca..tapi aku boleh pi skip..dari page 100,aku pi baca page 125..punya nak cpt abis sbb xsabaq nak baca tang ending..
17.Aku nampak ja cam sombong..tapi bila orang dah kenal rapat..baru tau sapa aku..
18.Aku mudah marah kalau benda aku betui..tapi org kta aku tak betui...try la tgk cari pasal..huhu..sedangkan dgn bos aku dulu pun aku boleh send email meluahkan ketidak puasan hati aku..
19.Aku seorang yang mudah mesra..tapiii...kalau orang tegur aku dulu..kalau orang tak tegur aku pun buat dono..
20.Lastly,aku suka sangat berangan..berangan sampai ke London la..sbb tu aku suka baca blog..aku suka baca pengalaman orang dan impikan suatu hari aku jgk bleh jadi cam depa...(ambil yang positif,bkn negatif ya..)

Sekian...
Kalau nak list down,byk lg rasanya psl aku nih...tp cukuplah 20...kalau nak mengenali dgn lebih rapat..sila follow blog aku..bru boleh kenali karakter aku kan..hihi..jmpa lg ya..
~~daaaa

4 comments:

  1. I like all ur listdown about urself..pling best num 7

    ReplyDelete
  2. muahaha..ni ikhlas tau sis...takdk cover2...tq sudi jenguk blog sy...lebiulahhh..

    ReplyDelete
  3. First time jump to ur blog sbb google psl kos masuk rumah baru.. hihi.. syok baca last2 nak follow la...
    apapun salam perkenalan.. :)

    ReplyDelete
  4. Sis Eida syg..tq tau sbb follow...salam perkenalan dari saya...
    Sy pun nak follow sis lah...
    Bole juga add sy di fb :Eka Husain

    ReplyDelete