Advertisement

Wednesday, January 15, 2014

Jalan2 Rileks Minda-Koh Samui-Part 2

19.12.13
Day 2 at Koh Samui,Thailand

Aktiviti diteruskan pada hari ke 2...
Tempat pertama yg kami lawati pada hari tu ialah Grandfather & Grandmother Rock...
(batu berbentuk kema@$#^%# manusia,laki + pompuan)
malu tauu aiii nak sebut,korang tgk gmbar jela k..(blushing)




The Hin Ta/Hin Yai legend is a tale of tragedy tinged with hope, as described on a signboard near the rocks: “A folklore of Samui Island tells the story of an old couple by the name of Ta Kreng (Grandpa Kreng) and Yai Riem (Grandma Riem) who lived with their son in the southern province of Nakhon Si Thammarat. Since their son had come of age, they felt that it was time he got married.
“One day they decided to sail to the neighbouring province of Prachuap Khiri Khan to ask for the hand of the daughter of a man named Ta Monglai. During their sea journey, their boat was seized by a storm. The old man and his wife were unable to swim ashore. They died at sea, turning into rocks as proof to the would-be bride's parents of their true intentions. The rocks stand there to this day.”

Story curi dari google..hahaha...paham x?kalau xfaham translate sendiri..hahahhaa

Tempat ke 2 yang kami lawati ialah "Elephant Trekking kat Namuang Waterfall",ni first time aku naik gajah weh...takut sgt..mana nak tau kot2 tetiba gajah naik angin..dia angkat n lambung2 aku..mati kat ctu..hehehehe


Rate naik gajah ialah 700 BHAT..equal to RM 70 duit malaysia...Mahai doh..
Kalau kt Hatyai baru rm 50..tapi xpela..dah nama pun pi jalan2..haruslah menikmati keindahan tempat org..pasal kos letak tepi sat..kiki..

3rd-place-kami pi Samui Cobra Show..rasa cam menyesal plak masuk tempat ni..dahla kena bayar rm 30...pastu pertunjukan tak tara mana..laki aku siap kutuk..kalau pertunjukan camni..kt pasar malam pun ada kadang2..hahaha..tunjuk 1 pic sudah...sebab pic lain xmenarik pong...huhu



Pas tengok ular..depa nak pi menembak pulakkk...dah ikut rombongan,terpaksa la ikut walapun aku bukannya minat tembak2 ni..takut oo bunyi dia...terus terbayang pegawai Ambank kena tembak dengan pumpgun tu...mmg ngeri siot...



Then balik dari menembak barulah kami ke Chaweng Beach,pantai Chaweng ni ala2 batu feringghi ja..tapi air laut tu mmg jernih gila la..ada sukan air semua kat ctu..nak nek banana boat ka..nak naik Jet Ski ka..semua ada la..tapi time kami pi dh tu dah lewat petang..semua jet ski dah nak diangkut ke darat...
Frust jugak la..kalau tau better datang ctu awal..tak payah pi tgk ular bagai..bkn best punnn...



Bergambar kenangan di pantai....pantai yang cantik...rugiii ooi xmandi lauttt...

Bersambungg~~~~

No comments:

Post a Comment