Advertisement

Monday, September 9, 2013

Aktiviti Bersama Family Di Hari Minggu

Semalam saja syok-syok ronda-ronda Island...
Tak planning pun...memula tu g makan tengahari dekat Mid Gulai Kawah (nampak sangat pemalas kan,org weekend masak banyak-banyak bagi anak,laki makan..aku lak tak masak..makan kat kedai ja..huhu)

Pas makan tengahari balik rumah mak aku,lepak-lepak sebentar,then hubby terus ajak g island..
Tak dak arah tuju pun sebenarnya...Cuaca plak mengizinkan..cerah elok ja..tak hujan pun..

First Pit Stop,kami pi Gurney Paragon..yelah..sejak dibuka aku tak pernah jejakkan kaki lagi..ni baru 1st time k..perak,jakun la sat..huhu..pastu masuk butik Michelle Kors...orang pun tak layan k..sebab aku dressing biasa2 ja..bwk plak handbag Guess ja kan..tak setanding Michelle Kors tu..wakaka..After that,pi menerai kasut kt Charles & Keith..dah aimed sepasang..nnt bebila nak g beli...huhu..

Then,terus pi Straits Quay...Actually ni kali ke 2 aku pi...tahun lepas dah pi sekali..
Seriously tempat ni sangat best untuk santai..then leh tengok bot2 mewah..Ada bebudak dtg bawak beskal lagi..boleh riadah kan..best sgt..nyaman,tenang & mendamaikan sebab leh tgk laut terbentang luas...

Actually kawasan perumahan kat Straits Quay ni memang tempat orang kaya...Mat salleh yg dah bermastautin kat Penang ni,banyak menetap kat sini..Kami saja g round kat kawasan playground..best ja tengok anak2 mat salleh dok main bola dengan anak orang-orang Malaysia.

After that..bawak my lil Hero g tengok Aeroplane..dah lama betui tak bawak dia tengok Aeroplane..rasanya last bawak dia tengok before puasa..Excited la budak kecik tu,then aku saja cakap..nanti besaq nenial jadi pilot k..leh bawak mama melancong sbb leh dapat tiket free untuk family..hehehe....angan-angan betui...huhu

Last Pit Stop,g makan nasik lemak ayam berempah dekat gerai-gerai depan Queensbay tu...Makan dgn jagung bakar plak..Waduh..Asyikk Bangat..hahaha
Yang nak tergelak tu,anak teruna aku pun nak jagung bakar jgkkk..jagung cup dia takmau..Then beli la 3 batang untuk 3 beranak..haha..lawak sgguh...dah besaq dia sekarang..selera pun macam orang tua..

Pastu ronda2 kot FunFair tu jap..dahtu terus balik rumah..Sampai rumah pukui 10 malam..letih gila..
Punya pulun meronda sampai tak sedaq...
Arini mula la lemah gemalai kat tempat kerja kan..dah balik lewat..letih..
Alasan:Monday Blues...hahahaha

~~Bye~~











No comments:

Post a Comment