Advertisement

Tuesday, August 13, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Raya Pertama

Haa...ambik kau..dah berminggu aku tak update blog..sampaikan ucapan hari raya tak sempat nak wish kt ampa..punya sibuk aku ni mengalahkan datin..huhu

Tahun ni raya pertama kami sambut di rumah mertuaku..tahun lepas dah sambut kt umah family aku kn..so kena la ikut turn...suami isteri bahagia la katakan..saling bertolak ansur..:-)

Pg raya as usual..pas mandi siap pakaian suami untuk dia pi smyg raya..Aku tak dpt pi sbb xdk org nak jaga si kecik aku tu..Dia kecik lg..kalau dh besar mau aku angkut sekali pi smyg raya..

Pas abis smyg raya n bersalam-salaman,bermaaf-maafan..kami pun keluaq pi ziarah kubur arwah pak mertuaku..Tahun ni tahun ke 3 beraya tanpa pak mertua n tahun petama aku beraya tanpa ayah..sob sob..:-(

Pas ziarah kubur,terus pi rumah tokngah nenial..anakku yg pada awalnya pakai baju melayu pink,dah bertukaq baju kaler gold..tukaq baju tokngah buatkan kt dia sbb kebetulan baju pink dah kotor..mmg tiap2 tahun tokngah xpernah lupa wt baju raya kt nenial..(makasih byk2 makngah)

Sblm tu aku nak tayang ckit gambaq baju raya aku tahun ni..wakakaka..Baju by Riaz & tudung by Fareeda...tema kami tahun ni pink turquoise..anakku berbaju melayu pink n bersampin turquoise..tp dia takmau amik gmbaq lak..cuma ada gmbaq kami berdua..huhu


Ok2..jom smbg cita balik..pas pi umah makngah..sambung pi rumah makteh limah (mak nakan laki aku) yg dok sekampung..sembang punya sembang dah dekat 12 tghari..pastu balik..singgah umah nek pulak (kak kepada MIL aku)...then last pit stop,pi rumah biras aku..(kt tepi rumah je..hehe)

Pastu kemas2 brg sbb nak balik rumah mak aku yg betul2 jauh tu..hahaha..Around kul 1++ kami gerak balik kg..nenial lam keta bukan men lg nyanyi lagu balik kg..macam la kg dia jauh sgt..wakakaka

Di petengahan jalan..hubby ajak singgah rumah abg dia sat kt taman pokok sena..singgah ctu mkn nasik tomato..kenyang gila beb..dhla sblm tu dh melantak mee kuah,laksa,tomyam..mmg hari raya hari mkn sgguh no..patutla bdan aku nek..hihi

Then terus shoot balik umah mak aku..dlm kui 3 gk la sampai Tanjung (kihkihkih)..:-p
Asalnya nak pi ziarah kubur arwah ayah..tapi hujan plak dh..hujan berenti dh kul 5 something..

Ni gmbaq selepas ujan berenti..gambaq berlatar belakangkan keta kebal aku..hahaha




Pas ujan berenti,pi sambung raya kt rumah jiran-jiran mak aku..pastu terus gerak pi rumah kak aku dkt permatang nibong..sampai sana pun dekat 7 ptg dh..menu mee kuah lg..aish..tahun ni byk sgguh org wt mee kuah..Dah org jamu kita mkn la kn..gain weight sgguh aku aritu..hahaha

Kami balik rumah dlm pukul 9 ++..
Penat betui beraya pada ari raya petama,letih gilos..bkn letih apa sgt..letih mkn..hahaha
Okla..nnt kalau aku rajin..aku sambung entry raya ke 2 plak..kalau rajin k..
Kalau tak rajin mggu dpn la aku update len..huhu

Bye

2 comments: