Advertisement

Wednesday, July 3, 2013

Sembang Kosong (Pasai Tambah Baby)

Semalam saja la sembang kosong dengan hubby..Tentang plan nak tambah baby..hubbyku cakap..cukupla sorang..tapi aku ni tergedik-gedik nak tambah..bukan apa..kesian danial takdak adik..takdak kawan..nanti bila dia besar..sure dia tanya..mama kenapa danial takdak adik..orang len semua ada siblings tapi danial takdak..kesian plak kan...

Tapi bila memikirkan nak start balik dari mula memang menyiksakan..tuk tak?Contohnya:

1) Kalau sekarang bila danial dah besar..malam-malam dah xpyh bgun buatkan susu (cewah,mcm aku yg bgun)hahaha..tapi sebenarnya kan..memang dari danial kecik papa dia yang bangun buatkan susu..aku tak bangun tau..haha..kira aku train hubby aku dari dulu..dia wajib bangun buat susu anak..kihkih (jahat dk aku?bini mithali ni) :-p

2) Skrg dia dh bleh nek keta sendiri..maksud aku..buka ja pintu dia naik la dok blkg..tak gaduh dah aku nak angkt..senang bukan?huhu

3)Lg satu.lani aku dah leisure sgt..sbb apa..bila nak pi mana-mana dah tak payah pikiaq anak nak tido ka apa..sebab lani dia dah tak tido siang2..kira nak main ja..so kalau nak berpeleseran kat shopping complex or mana-mana..sangatlah senang bg aku..

4) Orang kata lain anak lain peelnya kan..yg tu lg 1 aku takut..ada stgh budak tu..mai mlm ja dia teriak sampai pg..teriak tak henti-henti..mau pengsan aku kalau cmtu..hahaha..mesti aku mereng..mai keja pun kira menguap ja..sebab anak kecik tak lena tido..tapi alhamdulillah la..danial takdak perangai cmtu masa kecik..senang sungguh jaga dia..(haa..snglah sgt..sok mai no 2 buat perangai baru hang tau..hahahaha)

5)Dan yg terakhir aku kena consider is masa aku..aku dahla tgh further study..kalau ada anak kecik cmna aku nak focus..si nenial ni takpa dah besar..aku bg pen n kertas..dia dok belajar sama..kalau ada next bby...argghh..xdpt bayangkan camna..

So..disebabkan perkara-perkara kat atas..aku masih pospone nak tambah baby..memang anak anugerah Allah..tapi kalau boleh aku nak tggu aku betul-betul bersedia untuk tambah sorang lg..
Kalaulah aku accidently pregnant..aku terima seadanya...tapi buat masa ni aku masih merancang..sila pm kalau nak tau camna kaedah aku merancang..huahuahua...

Memang aku nak tambah...memang nak sgt...tapi biarlah masa yg menentukan..Maybe pas aku abis belajar..or lg beberapa tahun ke..huhuhu

Wait n see..kalau nanti aku pregnant..sure aku khabarkan pada semua peminat-peminatku (budget artis)..kahkah..pfff...



2 comments:

  1. hehehehe...ngok ngek la ang ni..siap buat list...:P

    ReplyDelete