Advertisement

Wednesday, July 17, 2013

My Llil Son dah pi sekolah..

Tak nyempat aku nak hupdate 2-3 ari lepas..Bz bebenor..
FYI,anak aku si DH,dh pi sekolah...ritu aku pernah cita kan..aku antorkan dia pi umah kak ipar aku..
tp unfortunately dia xmau duduk..so last choice aku ngantor dia pi sekolah..dkt tadika Al-Hikmah Taman Desa Sena...
First day selasa ritu..memula nak pi smgt bkn main lg dia..siap tanya aku:

Mama,mama...upin Ipin ada dekat sekolah dak?Wonderpets ada dk???hahahaha
Penangan katun btui...hehe..lawak..

Then masa aku gi ngantor,dia excited nak masuk,tp bila aku cakap ja nak pi kerja,dia teriak dah nak ikut..tambah2 tgk muka org tak kenai..
Tp aku tgglkan jgk la..Alaa..sementara nak biasa dgn environment baru kan..last2 nnt dia use to it la..

Balik dr sekolah siap cita,mama td kan abg tulis sendiri,abg kaler sendiri..tnya seronok dak dok sekolah..dia kta seronok..then dia order kt aku..."mama,nnt beli kt abg kaler,pencil,pen dgn padam-padam (pemadam)..huhu..aku pun ckp okla..konon nak ambik ati dia..

Second day pi sek..aku kona ja keta nak masuk simpang sekolah tu..dia dh start teriak...mama..abg xmau pi sekolah..takmau pi..nak ikut mama pi keja..
Aku pun pujuk sambil kta..nanti malam mama beli mainan k..dia diam la sat..aku parking ja dpn sekolah..takmau turun plak..tp aku cempung jgk la..then aku cpt2 lari kt keta..
Mmg kesian tgk dia teriak..tp normal la tu..budak2 bru masuk sekolah..aku pun masa kecik2 teriak cmtu jgk..hahaha

Ptg marin aku ambik dia dr sekolah..happy ja dia..siap cita..mama,td abg smbahyang..Abg ikut kawan smyg..hehe...sejuk ati aku dengaq...lega la dia dh boleh suit dgn keadaan ctu...

Arini 3rd day pi sekolah...cm biasa,,teriak lg..tp aku upah dia air kotak...dia setuju la nk pi sekolah..then sampai dpn sek xmau trun..aku tipu dia ckp..mama teman danial k..then dia pun..ok mama..pastu turun la dr keta dgn excitednya...
Tp as usual..aku tgglkan dia jgk..nampak la dia teriak2 kt dlm sekolah dr tingkap tu..sambil hentak2 kaki..Hati ibu aku ni mmg tersentuh la tgk anak aku teriak..kalaulah mama leh dok umah jaga dnial,kan bgus...tp aku takut nnt aku lak bosan dok umah...pastu tak up to date cam org keja..pastu jd geng ngan makcik2..takmau la aku..hahahaha

Aku nak stright kali ni..takmau bg muka kt DH lg..pasni dia lg melampau takmau pi sekolah..
Permulaan ja cmtu..nnt dia dah kenai kwn mesti ok punya cikgu kata...

Nanti next week aku update lg yer perkembangan DH...aku update utk aku baca k..kalau ampa xmau baca sudah...!!hahahaha..daaaa~~~~

No comments:

Post a Comment