Advertisement

Friday, June 7, 2013

Memancing sambil Dating Bawah Jambatan Penang

Memula plan nak pi tengok wayang..tapi hubby aku ni kalau tak pi memancing smggu takleh dok..so dia ajak aku teman dia pi mengai bawah jambatan...bukan di persisir pantai ya tuan-tuan dan puan-puan...tapi kami naik bot dan bot tu hantar ke tengah pelapik tiang jambatan tu..Masa kami sampai air tengah pasang..so senang la nak melompat kat atas pelapik tiang,tp masa kami balik,air dah surut..so kena la turun tangga...aku sebenarnya bukan berani sangat..tapi oleh sebab nak experience sendiri benda ni,aku ikut jugak hubby aku..konon berani sgtlah..hehe..


Ok..dah sampai hubby aku pun start pasang barang2 dia..aku tengok saja sambil dok perati2 kot bawah..kot2 nampak ikan jerung (kat sini berani la cakap,dok kat sana takleh mulut celupar,mati aku kena karate dengan Mat Det..hahaha
Lupa plak nak gtau,kami dok kat tiang no 81..bukannya jauh sangat pun...Tapi AWAS kepada sapa-sapa yang baru 1st time pi memancing,JANGAN dok kat tiang number 56..nak tau pasaipa??Ampa google la sendiri..kalau nak suruh aku cita,sampai esok pun tak abis..hehehe

Best jugak tau memancing kat sini..teduh pun teduh..angin pun best..aku rasa cam nak lena ja bawah tu..Tgk kat tiang2 lain,mmg byk la kaki pancing..bleh kata setiap tiang ada orang..jarak antara tiang pun dekat ja..siap leh sembang-sembang lagi..hehehe
Tapi kan,bila lori besaq-besaq lalu,bleh rasa tau,bergegar...hehe..memula rasa takut jugak,tapi setelah 6 jam,dah rasa normal..6 jam ooi aku dok bawah tu..tapi aku tak pulak rasa nak terkencing...kalau nak terkencing jenuh..hahaha..orang laki takpala..orang pmpuan takkan nak londeh kat ctu..huhuhu

Memula hubby aku Appolo anak ikan selangat guna benda ni:-


Tapi lambat sangat tggu tak kena sekor ikan pun,dia tebar jala..Nah..berlambak dapat..sampai aku tak larat nak asingkan dari jala..hehehe..
Dhtu aku saja kata kat hubby ,abg,nak wat fish massage bleh dk?boh kaki ayg dalam tong umpan ikan ni..dia kta"jgn nak merapu ayg,stg ikan tu mati abis sbb bau kaki busuk ayg...hahaha

So kami start la memancing 2 laki bini,lambat jugak kan nak tunggu dapat ikan..Hanya orang-orang yang sabar ja leh mengai ni...sebab tu aku rasa hubby aku mempunyai tahap kesabaran yang tinggi ketika aku buat perangai...hahaha..:-p



Cemuih ooo cemuih...aku suruh hubby aku tangkap gambaq aku plak..Tau dak sebab aku aku suh ambik photo aku camni?Sebab aku nak membuktikan kepada kawan-kawan..aku pernah pi..hahaha
Stg kalau boh gmbaq hubby saja,mesti depa ingat aku bluetooth dari hp dia mai hp aku..hehe

Setelah tunggu punya tunggu..tadaaa..kami dapat ikan..Ikan Senangin lagi tu...dasyat tak??hahaha
Bukan senang nak dapat Senangin tau...kalau orang tak tau pancing ni sure dapat ikan duri n gelama ja..:-p



Ok..ni ikan senangin kami dapat..Ikan dah keras dah sebab boh lam kotak ais..Time nak balik baru snap photo ni ,masa tengah tunggu bot..Aku saja tangkap gmbaq berlatar belakangkan tiang-tiang,sebab satg si Sobri mesti kata laki aku beli kat market..dia jeles la tu..deret pi dapat ikan duri..hohoho...

Overall,memang best la memancing bawah ni...sangat2 best..nanti nak ikut lagi ye bang,,:-*

2 comments:

  1. Salam...berani nya awak duk bawah jambatan tu...saya tak seberani awak hehe. Apapun saya terbaca entri awak yang berkhaitan dengan pinggan mikasa jualan gudang tu. Betul ke nov ini ada sales lagi . Jika ada boleh tak awak pm saya di nooryussoff@gmail.com....terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Salam sis..sorry baru tengok komen sis..sy berani pun sebab hubby ajak...dia memang kaki pancing..tapi best jgk dok bwah tu..release je tgk laut terbentang luas..Tentang pinggan mangkuk mikasa tu...sales dah habis..kita tggu sales bulan 6 plak k...nnt sy pm sis dekat mail...

    ReplyDelete