Advertisement

Thursday, June 6, 2013

Majlis Perkahwinan Anak Saudara Perempuan Sebelah Suami

Ahad lepas,02 June 2012,anak saudara sebelah suami telah melangsungkan perkahwinan...genap setahun selepas dia bertunang..Anak sedara asben aku ni cikgu kt Johor,dia menikah pun dgn org Johor..kira mmg org utara bertemu selatan la..jenuh kebas punggung nak lik kampung nek keta nnt..hahaha..apa susah..sama2 gaji masyuk,leh nek flight la..tui dk??
Umur dia cuma muda setahun dari aku..bayangkanlah masa aku baru menikah dgn asben aku,anak2 saudara dia semua pakat pggl aku kak ika...bukan maksu okeh..maybe depa rasa aku ni dkt2 sebaya depa..so depa tak gamak kot nak pggl maksu..hahaha...Tp lama2 pastu depa pun pggl la maksu sbb kak2 ipar aku suh pggl ikut pangkt..hihi..

Maka dgn itu..awai2 pagi ahad tu,kami dah gerak ke Alor Star..bukan jauh mana pun..1 jam ja sampai la..huhu..bukan aku sengaja takmau pi awai..tapi 01 hb tu abg aku akad nikah..so takleh la pi awai..
Lgpun kenduri buat kat dewan..bukan nak gaduh apa pun..pi mkn ja..tak macam kenduri kat kg..nak kena tolong bagai..hehehe..(padahal sebenarnya aku bukannya kategori org yg rajin tolong..kahkah)

Tema depa plak biru turquoise & pink..Aku rasa tema ni cm jd 1 trend plak lani..cam byk ja pengantin buat tema kaler cmni..tp mmg lawa pun..sampai aku kta kt hubby aku..Abg jom kita kawin sekali lg...punya syok tgk baju lani cantik2..tak macam zaman aku kawin 4 tahun lepas..

Ok..sblm tgk gambaq depa bersanding..jom tgk hantaran dulu..


Cantik kan hantaran depa..guna fresh flower..i suka sgt tau....

Ok..kt bwah ni plak gmbaq pengantin baru n pengantin lama..hohoho..
Kami 3 beranak memang dah plan nak ikut tema..sampaikan baju si nenial hazim tu kami pi beli baru..punya nak ikut tema kan..hehehe


p/s:Tgk gambaq aku..ada nampak gemok ckit dak..bukan apa..aku rasa cam aku dah demok ckit skrg ni..(^^)

Majlis berjalan dengan lancar sampai pukul 5.00 petang..pas settle semua terus shoot balik Penang...

No comments:

Post a Comment