Advertisement

Thursday, June 20, 2013

Buffet Lunch at Sunway Hotel Seberang Jaya Sempena Fathers Day & My Son 3rd Birthday

This is non planning occasion..
Bangun pepagi 16 June tu...hubby cakap jom gi buffet lunch..aku tanya kat mana..dia kta..dia tak kisah..aku pun cakap up to u..sebab nak guna duit u kan..i follow je..hehehe

1st planning nak pi belah island..EQ Hotel..tapi rasa cam tak sempat..sebab ptg nak kena balik umah mak aku..nak runtuh khemah kenduri aritu..kena gotong royong adik beradik..

So we decided pergi belah mainland ja..aku terus cakap pi Sunway Hotel jela..dekat ja nak blik umah mak..
Tak pyh waste money bayar tol n petrol..hihi

Buffet lunch aritu rm 38++ per person sebab special untuk Parents Day..normal price rm 34++ ja per person..tapi not inclusive tax lg yer..tax ko kira la sendiri..kihkih


My Son,Doktor Danial Hazim...hahaha..sekarang ni dia dok rajin sebut doktor plak..dok kata ni doktor mai check mama ni..mama demam ka..sambil tgn letak kat dahi aku..bagus2..sebagai inspirasi untuk jadi doktor bila besaq nnt yer anakku..
Dia tgh leka mkn kek..kek besday dia..hahahaha..


Ni papa kepada doktor danial..huhu...tgh leka mkn..dia tak pasan pun aku snap photo dia..kalau dia perasan sure kena marah la aku..nak makan ka nak tangkap gmbaq..aku dah lali kena marah dengan dia...bg aku dah normal asyik kena marah ja..tapi marah2 sayang kan abg..bkn marah betul2..:-p



Tgh2 makan..ada special performance by Sunway Hotel punya band..menyanyi lagu kt fathers2 yang ada...nak tergelak pun ada..tetiba orang mai nyanyi kt table kita...
Yang paling takleh tahan tgk muka anak kecik aku ni..muka cam takut ja..dia pelik saipa orang ni mai nyanyi kat papa dia..huhu..tapi masa depa dh abis nyanyi..dia tepuk tangan plak..emosi tak stabil tui anak aku ni.sat takut..sat seronok..hihihi


Anak aku dah tersandar..kenyang makan kek kot...hahahaha...tapi tak sampai 5 minit dia aktif semula..dia kalut nak lari-lari kat lobby hotel...so,aku dah tak larat nak pujuk,aku bg talking tom...tapi sat ja dia men pun..pastu aktif balik..anak oh anak..bikin mama penat ja..pasni xbwk dh pi mana2 baru tau...

Hai kucing...huhuhu

Pastu ada sorang chef tu mai kat hubby aku..dia invite untuk masuk game buat roti canai..memula hubby aku takmau...tapi aku kan over..aku kata..abg..pi la try abg..abg mesti bleh punya..so dia pun bangun join..sporting gak hubby aku ni..hehehe


First..chef bg demo dulu...camna nak buat..


 Hubby dah start mencanai roti..huhu


Tebar abg,,jgn tak tebar..hahaha

Dan hasilnya....


Yg no 1...ntah apa2..roti pecah...yg no 2..bleh la..yg no 3..hampir jadi...yang no 4...yeye..hubby dah pandai tebar roti..hahaha..bleh part time juai roti canai ar pasni..hahahaha





Utk game ni takdak pemenang pun..semua peserta dapat paper bag dr sunway hotel...Dalam tu ada  tempat letak pencil n pen (ada cop sunway hotel)...aku terlupa nak snap photo..
Tgklah..nanti kalau aku rajin aku snap tunjuk kat ampa k...

Papai....muackkss :-*



2 comments:

  1. hehehe....lawak la ampa ni...but so special and interesting post...

    ReplyDelete
  2. Hahaha...thanks..kami mmg pulun..huhu

    ReplyDelete