Advertisement

Monday, April 15, 2013

Berkelah,Berkhemah & Memancing di R&R Bagan Ajam

Weekend is a day for family..Thus,kemarin kami decide bwk nenial pi berkelah,berkhemah sambil memancing tepi pantai..bukan pantai jauh pun..cuma kat R&R Bagan Ajam..tujuan utama pi ctu saja nak lepak2..sambil santai tepi laut..plus si nenial sibuk nak dok khemah dia kta..
FYI,khemah tu baru beli..kihkih..beli 2 mggu lepas..tp belum dirasmikan lagi..so kemarin kami dah rasmi la..hehehe



Tgk-tgk..cantik tak khemah kitew???huhu..bau supermarket lg tuh..huhu

Sambil-sambil lepak,nenial pulak main pasiaq..tgk..dia siap bwk perkakas korek2 dia..ada lori tanah,timba kecik,sudu..set ni kami beli kt org dok juai mainan kt ctu..cuma rm 10 jeww...



Si kecik pun tunjuk bakat nak memancing la konon..takpa..nenial makan nasik banyak-banyak ok..nanti ikut papa pi mancing bawah jambatan..bwk balik ikan kat mama banyak2..so that mama boleh masak..hihihihi

Lebih kurang 2jam jugak kami lepak ctu..dari petang sampai malam..tp ikan sekor pun tak dapat..huhuhu

So,pukul 8 mlm aku ajak hubby balik..sebabnya nenial dah makin melampau takmau dengaq cakap..dh cemuih dah dia men pasiaq..so dia mula la nak berlari merata..tak larat dah nak kepung..hehehe

Kami sampai rumah around pukul 8.30..balik mandi n masak ikan jehanak sweet sour yg hubby dpt masa memancing bawah jambatan tu..sedapp marvelouss...tp aku takdan nak snap photo..sbbnya hubby aku dah mkn..lapaq sangat katanya..hehe

Okla..tata titi tutu...Gracias:-)

No comments:

Post a Comment