Advertisement

Tuesday, February 26, 2013

Day 2 at Bandung...Kawah Putih

Arini kami janji dgn pak supir nak pi kawah putih...so tepat jam 7 pg Mas Nafiz dah dtg..nindiaaa...
pkui 6.30 pg kt Bandung...gila cerah...hehehe



Perjalanan nak pi Kawah Putih ni mengambil masa +- 2 jam 30 min dr Central of Bandung..jalan dia lebih kurang nak pi Cameron Highlands...jalan putar 2 (pusing2 la bahasa kita,indon ngomong putar...hahaha)...
After perjalanan yg memenatkan..kami smpai kat kaki gunung...so kt cni kita leh pilih samada nak naik keta or nek angkutan..nek keta charge rp150,000,nek angkutan lak chargenya rp 60,000 per person pi balik..kalau nek keta ni,kena beli tiket asing lak..so kami pilih nek angkutan..bru adventure ckit kan..hehe


So,pas 20 min nek angkutan,kami pun sampai la...mai nak cita ckit pasai history kawah putih ni..
Org dlu2 depa percaya...tmpt ni didiami oleh jin..n sapa yg smpai kt ctu akan mati...(huh..takutnya dengaq)..tp tu sekadar mitos ja..

Smpai2 ja kt bawah..Subhanallah..Indahnya Alam ciptaan tuhan...
Sejuk gila kt cni..bayangkan la..tgn aku smpai kebas...tp kt cni ada bau sulfur..thats why kami pakai topeng tu..hehehehe




Cantik kan...Insyaallah kalau ada rezeki.nak mai lg nnt..bwk my lil son & hubby...doa2 kan ada rezeki lebih k..:-)

No comments:

Post a Comment