Advertisement

Thursday, March 28, 2013

Celebrate Hubby Besday at Ixora Hotel

Haa...inilah suprise yg aku katakan nak cita tu..
Cmni..aku dpt idea nak suprisekan hubby masa 2-3 ari before besday dia..memula ingt cuma nak g mkn2 je..tp why not aku kol the hotel utk tanya boleh tak buat special arrangement for birthday..
Then pas bercakap dgn F&B Exec...dia cakap boleh..then aku suruh la dia buat decoration untuk birthday plus aku nak kek besday..aku ckp 1 slice should be fine..sbb laki aku bkn penggemar kek..lgpun kalau banyak2 sapa nak makan plak...

So,pas keja..aku ajak hubby ke Ixora hotel..tp aku mmg dh inform dia..nak ajak mkn2..tnpa dia tau yg aku dh buat special arrangement..
Smpai ja kt hotel..the waitress tnjukkan tmpt duduk kami..1st impression time tu..ok..just nice..just decorate dgn belon2..as simple yg aku mntk..then hubby dh kalut tnya..berapa plak kena byaq dgn decoration ni..aku ckp..alaa..xmahal la..ayg sja suruh diorang hias ckit..special for birthday boy..hehe


Simple decoration...tp aku suka..hehehe..xnak la crowded sgt kan..lgpun bwk anak..hehe...
Pas have a sit,kami pun start order makanan...aku order pizza...hubby lak order Lamb dgn garlic rice..
Air plak aku amik cuppucino while hubby amik air Watermelon..


Tadaa..makanan dah sampai..sedap2...


Birthday boy makan dgn lahap kot..pulun..hahahaha...

Masa tgh2 dok mkn tu...kami dikejutkan dgn lagu besday...aku dah jangka ni mesti staff Ixora hotel dtg bwk kek...then mmg betull..siap diorg 5 org nyanyikan lagu besday kt hubby..muka hubby aku dh merah padam time tu..tp aku tau dia seronok..menjadi jgk plan aku ni..hehehehe

 Thanks you all..sebab dh berjaya suprisekan hubby saya..Thank you sooo much...

Hubby dah bersedia nak tiup lilin..tp time ni si kecik pun menyibuk..dia nak hembus jgk..hahaha


Sempat lg posing tu..hahaha..staff hotel tlg snapkan..hehe..

Mmg hubby aku sgt berterima kasih pda isterinya sbb bg suprise camni,,,xpa abg..sekali sekala je...
And around pukul 9.30..aku mntk bill..

Aku dok budget dlm rm 150,tp rupanya2 kurang dr apa yg aku sangkakan..
Total cuma RM 110.20 including Gov tax & Service Charge..ok la tu kan..

Aku mmg fully recommeded pada kawan2 yg nak buat besday kt hubby ampa..sebabnya utk decoration diorang lgsung tak charge & kek aku tu cuma rm 18 je..hehe..tmpt pun best..wlpun bkn kt hotel 5 bintang knnn...

Jumpa lg..adioss...


4 comments:

  1. hahaha...excited la nak wat kat hb cani gak;-)

    ReplyDelete
  2. As..mesti n haruss buat...fully recommended..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...anniversary kmi time posa...ok gak kan wat buka posa & celebrate skali...:)

      Delete
  3. Yup..btul tu..buka posa n celebrate skali la..hehehe

    ReplyDelete