Advertisement

Wednesday, January 25, 2012

Kota A Famosa & River Cruise Melaka

First time aku dtg Melaka ni masa darjah 6..Tu pun dgn rombongan sekolah pas abis UPSR...Ternyata,Melaka dah byk perubahan..tp Kota A Famosa tetap tak berubah la..kan tmpt bersejarah..takkan diorg nak robohkan pulak..hahaha..

Gambar ni pemandu beca yg tolong snapkan..Lovely sgt gambar ni..
We are Happy Family..Luv u Syg...





Pas ke Kota A Famosa kami naik beca ke Bangunan Merah..rasa cam dok negara len plak bila kt Bangunan Merah ni..sebab landskap sgt cantik..fefeling ala2 dok kt obersea...hehehe




Pas penat posing..abg beca antarkan kami ke River Cruise..kira berbaloi jgk la bayar rm 15..sebab kalau nak jalan kaki penat jgk..dgn nk dukung si comel n montel tu lg..hehehe





Cantik kan lukisan2 tepi bangunan ni...serius cantik...tp kan oleh sebab bau air sungai yg meloyakan tu..rasa cam tak sabar plak nak turun dari cruise ni..kalau sungai ni tak berbau sure nyaman ja kan..:-)

Ok..pas penat round2 sekitar kami terus balik hotel..makanan pun tapau ja..sebab penat sgt kan..nak jalan2 pun takdak tenaga dh..balik mandi & tidooowww...

No comments:

Post a Comment